Subvencions per retirar amiant 2023

T’ajudem i orientem en tot el procés de presentació de la sol·licitud de subvenció, i retirem l’amiant nosaltres mateixos.

ATENCIÓ:
No acceptem més pressupostos per a subvencions

Donat l’allau de solicituds, ens veiem obligats a tancar l’acceptació de pressupostos per la convocatòria de subvencions del 2023.

D’aquesta manera ens podem centrar en aquells particulars i empreses que ja ens han enviat tota la informació necessària.

Subvencions retirada amiant 2023

Si necessites retirar amiant d’una construcció, has arribat al lloc indicat.

La Generalitat de Catalunya s’encarrega de subvencionar projectes de retirada d’amiant, on el retorn del cost de la retirada és del 100%.

En altres paraules, aquelles persones que presentin la sol·licitud a temps, poden beneficiar-se de retirar amiant de forma gratuïta, ja que també s’inclou la devolució de l’IVA (en el cas de particulars).

Per a més informació pots consultar la notícia sobre la creació de l’Oficina de l’Amiant posada en marxa per la Generalitat

Quin tipus d'amiant retirem?

Dipòsits soterrats o exteriors

Canonades i canalitzacions

Aïllants domèstics i per a edificació

Teulats de magatzems

Cases i vivendes particulars

Negocis i botigues de tot tipus

Bases reguladores de les subvencions per retirar amiant 2023

S’han publicat les bases reguladores que han de regir la convocatòria d’ajuts destinats a la retirada d’amiant a Catalunya. Això no vol dir que les subvencions ja estiguin obertes, però és el pas previ.

Podem anar preparant la documentació per quan s’obri la convocatòria (les sol·licituds encara no es poden presentar, a l’espera de la Resolució definitiva).

Per resumir, s’han obert dues línies d’ajuts diferents (Annex I i Annex II):

 1. Annex I: Retirada d’amiant destinats als propietaris de béns immobles:
  1. Es subvenciona el 100% de la retirada fins a un màxim de 30.000 euros.
  2. Es pot executar l’obra un cop presentada la sol·licitud.
  3. Concurrència no competitiva.
 2. Annex II: Retirada d’amiant i instal·lació d’autoconsum fotovoltaic per a propietaris de béns immobles on es desenvolupi o s’hagi desenvolupat una activitat econòmica:
  1. Es subvenciona un percentatge de la retirada d’amiant i de la instal·lació d’autoconsum fotovoltaic a través de les taules publicades en les bases reguladores.
  2. Es pot executar l’obra un cop presentada la sol·licitud.
  3. Concurrència competitiva.

Anunci Diari Oficial de la Generalitat en relació a les bases reguladores (la normativa) per a retirar amiant amb subvenció al 2023

El teu dispositiu no permet carregar el pdf al navegador. Pots descarregar l'arxiu aquí

Un cop resoltes les alegacions (si n’hi ha) es publicarà oficialment la data en la qual s’obren les ajudes i subvencions per a retirar amiant. T’avisarem tant aviat com tinguem notícies!

T'ajudem a tramitar la sol·licitud

Desde RetiradaAmiant.cat, et volem posar les coses fàcils: i és que t’acompanyem en tot el procés de tramitar la teva solicitud perquè la Generalitat de Catalunya t’atorgui la subvenció per la retirada d’amiant, i et retirem l’amiant nosaltres mateixos, sigui en la situació que sigui.  

L’únic que hauràs de fer és posar-te en contacte amb nosaltres i enviar-nos tota la documentació necessaria per tal de poder presentar la sol·licitud. Nosaltres ens encarregarem de redactar el projecte, t’orientem per enviar i tramitar la sol·licitud de subvenció, i si te la concedeixen procedim a retirar l’amiant i si vols també a reformar les instal·lacions.

T’acompanyarem durant tot el procés fins que surti la resolució, perquè no t’hagis de preocupar de res.

Si la Generalitat de Catalunya et concedeix la subvenció, veuràs reemborsat tot el cost de la retirada.

 

Dades que necessitem per a tramitar una subvenció per a retirar amiant:

Les persones interessades en presentar la sol·licitud (quan s’obri la convocatòria) i que vulguin anar preparant la documentació necessitaran:

 • Dades de la persona que sol·licitarà la subvenció (Nom complet, DNI, direcció).
 • Dades de contacte (telèfon i correu electrònic).
 • Descripció dels elements a retirar (metres quadrats, metres lineals, etc.).
 • Fotografies de l’element a retirar (coberta, dipòsits, tubs, etc.) tant per la part interior com per la part exterior.
 • Fotografies dels accessos (porta d’entrada, pati, carrer, etc.) És important per saber si podem accedir amb maquinària, camions, furgonetes o a peu.
 • Direcció o ubicació on s’han de dur a terme els treballs.
 • Característiques de l’immoble (habitatge habitual, edifici comunitari, garatge, cobert hort, etc.).

Com més informació tinguem, millor podrem elaborar el pressupost i la memòria tècnica, i més possibilitats tindreu que us aprovin les sol·licituds.

Com acollir-se a una subvenció per a retirar amiant?

T'acompanyem a l'hora de presentar la sol·licitud i retirem l'amiant

1
Contacta amb nosaltres

Posa’t en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic, telèfon o formulari de contacte. 

2
Envia la documentació

Envia’ns tota la documentació en quant a quantitat, localització i riscos per a que redactem l’informe.

3
Pla de treball i sol·licitud

Elaborem un projecte i pla de treball (per a presentar la sol·licitud) i t’orientem per presentar la mencionada sol·licitud.

4
Retirada de residus

Si et donen la subvenció llavors passem a efectuar la retirada dels residus nosaltres mateixos.

Les subvencions per retirar amiant són per a tot tipus de clients

Qualsevol organisme públic

Granjes i sector primari

Comunitats de veïns

Empreses de qualsevol sector

Confia en RetiradaAmiant.cat

0
Anys d'Experiència
0
Persones a dins l'equip
+ 0
Tones d'Amiant Retirades
+ 0
Clients satisfets
operaris retirant amiant

Més informació sobre les subvencions per retirar amiant

La Agencia de Residus de Catalunya (ARC), juntament amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, obre cada any una convocatòria per concedir ajuts i subvencions per a retirar l’amiant d’aquells materials d’aillament i de construcció que en continguin. 

Qualsevol persona física o jurídica, pública o privada o inclús una comunitat de veins que sigui propietaria d’una construcció podrà demanar aquesta ajuda a través de RetiradaAmiant.cat. La única condició és que l’empresa que s’encarregui d’efectuar la retirada estigui inscrita al RERA, el Registre d’Empreses amb Risc d’Amiant, com és el nostre cas, i que es presenti un projecte de retirada i reforma professional. 

La resolució i notificació de la sol·licitud, en quant a concessió de les subvencions, s’efectuaran en un termini máxim de mig any, a comptar a partir de l’endemà de la data de publicació de la convocatòria. 

Preguntes freqüents
sobre les subvencions per a retirar amiant

Es pot acollir a les subvencions per a retirar amiant pràcticament qualsevol perfil de ciutadà: persones físiques o jurídiques (particulars i empreses), entitats públiques i fins i tot comunitats de veïns. 

Les subvencions per a retirar amiant estàn gestionades per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), juntament amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. 

Per poder acollir-se a la subvenció per a retirar amiant cal presentar la sol·licitud dins del plaç marcat per la llei, redactar un projecte professional i que la retirada de l’amiant l’efectuï una empresa autoritzada (com som nosaltres).

Si la teva sol·licitud és acceptada, la subvenció cobreix el 100% del cost de la retirada, incloent l’IVA en el cas de particulars. Això significa que veuràs reemborsat tots els diners que hagis pagat per a retirar l’amiant, incloent els impostos.

El Gencat fa l’abonament de la subvenció com a màxim 6 mesos després de la confirmació.

La retirada s’ha d’efectuar després de presentada la sol·licitud per rebre la subvenció, no abans.

L’Agència Catalana de Residus publica les resolucions uns 4 mesos després de tancada la convocatòria.

Ja s’ha obert la convocatòria oficial per al 2023. Pots llegir tots els detalls sobre com presentar la sol·licitud aquí.

Nota: Les anteriors preguntes freqüents estàn extretes de la web de l’Agència de Residus de Catalunya. Si vols pots fer-hi un cop d’ull tu mateix en aquest enllaç (arxiu PDF).