Ens encarreguem de

Retirar uralita

L’amiant és un mineral d’origen natural que es va utilitzar durant molt de temps en diversos materials i productes de construcció, sobretot com a fibrociment. La marca de fibrociment més coneguda va ser Uralita, un tipus de làmina de ciment aïllant.

L’exposició a l’amiant pot provocar diverses malalties greus, inclòs el càncer. Per això, si teniu plaques d’uralita que contenen amiant, és important que sapigueu que la millor manera d’eliminar-les de forma segura és a través d’una empresa especialitzada a gestionar i eliminar els teulats d’uralita i els sostres que contenen amiant.

Què és la uralita i quins riscos presenta?

“Uralita” és un nom comercial utilitzat per descriure les típiques planxes ondulades de fibrociment, que s’utilitzaven habitualment en materials de construcció a finals del segle XX a Espanya. El fabricant més famós i conegut del qual va ser precisament l’empresa Uralita. La combinació de fibres d’amiant amb ciment i altres additius va crear un material molt resistent al foc, l’aigua i altres agents externs. No obstant, i perquè precisament contenien amiant, l’ús de plaques d’Uralita està totalment prohibit des del 2002.

La inhalació de fibres d’amiant pot causar malalties greus com ara el mesotelioma pleural i el càncer de pulmó. Per això és increïblement important manipular i eliminar adequadament els materials d’uralita mitjançant una empresa especialitzada. Si es tracta d’un edifici antic, és molt probable que estiguis exposat a l’amiant. Si heu de fer reformes que alterin el material, s’ha de fer amb molt de compte i sempre seguint la normativa nacional.

Retirem uralita de tot tipus

Retirem tota mena d'uralita o fibrociment que contingui amiant, fins i tot aquells situats en llocs de difícil accés

Ens encarreguem del transport

Com que estem certificats pel Gencat, podem eliminar i retirar uralita i fibrociment de forma 100% legal i sense problemes.

Reformem les instal·lacions

El nostre equip es pot encarregar de reformar l'habitatge o edifici per, per exemple, instal·lar panell sandvitx a la teulada.

0
Truca per telèfon o envia'ns un mail
0
Envia'ns algunes fotos de l'uralita
0
Avaluem els treballs en com a màxim 72 h
0
Retirem i eliminem la uralita contaminada

Passos per retirar uralita o fibrociment amb amiant

#1 Disseny de pla de treball

Abans de començar la retirada d’uralita, elaborarem un pla de treball on s’exposin les mesures de seguretat i les pautes específiques que cal seguir. En cas de voler acollir-se a una subvenció per retirar uralita és molt recomanable elaborar un pla professional i treballat.

#2 Desmuntatge

Un cop avaluat el nivell de risc i creat el pla de treball, els treballadors poden començar amb els treballs de desmuntatge de l’uralita, portant els equips de protecció necessaris com guants, ulleres, màscares, respiradors i EPIS equipades amb caputxa.

#3 Transport i eliminació

El material s’embolica i s’etiqueta de manera que quedi perfectament identificat i un dels nostres vehicles el transporta fins al punt d’eliminació corresponent.

Només empreses certificades com la nostra poden accedir als abocadors on s’elimina l’amiant, per això és estrictament necessari fer-ne la retirada a través d’un professional.

#4 Reformes

Podem encarregar-nos d’instal·lar tancaments i teulades per substituir l’uralita, que poden ser de fibrociment sense amiant, panell sandvitx, PVC, o del material que prefereixis.

En cas de comptar amb una subvenció per retirar amiant, és habitual que alguns clients també optin per una petita reforma per millorar l’eficiència energètica de la casa o empresa.

Recorda que treballem a tot Catalunya

Ens podem desplaçar a pràcticament qualsevol punt de Catalunya per a retirar uralita.

Compta amb nosaltres per a retirar l’uralita que tinguis a casa.

Tens residus d'uralita com els de les fotos?

Ens en podem encarregar.

Disposem de l’experiència, els recursos, lequip i la maquinària necessàries per retirar uralita en qualsevol tipus de situació i quantitat.

Les nostres certificacions per retirar uralita

RetiradaAmiant.cat compta amb totes les certificacions necessàries per poder dur a terme projectes de retirada d’uralita complint la legalitat i la normativa, emeses per la Generalitat de Catalunya:

  • Empresa inscrita al RERA
  • Codi 01/AG/15 al RERA
  • Codi P-61538.1 de gestió d’amiant
  • Codi T-5233 de transport d’amiant
logotipo rera amiant catalán
Estem certificats al RERA

Preguntes freqüents
sobre el nostre servei de retirada d'uralita

La normativa mitjançant el RD 396/2006 obliga a retirar l’uralita que hagi arribat al final de la vida útil, és a dir, com a màxim 35-40 anys després de la seva instal·lació. La retirada de l’uralita l’ha d’efectuar una empresa certificada.

Les multes per retirar uralita sense permís van des dels 9.000€ fins als 300.000€, depenent de les quantitats retirades sense permís i d’on s’hagin abocat els residus.

Per treure uralita cal trucar a una empresa especialitzada en aquests treballs, no es poden efectuar els treballs de forma independent.

Només pot treure uralita una empresa especialitzada en aquests tipus de treballs i certificada al RERA.