Eliminem i substituïm

Dipòsits d'uralita

L’amiant és un mineral d’origen natural que es va utilitzar durant molt de temps en diversos materials i productes de construcció, sobretot com a fibrociment. La marca de fibrociment més coneguda va ser l’uralita, un tipus de làmina de ciment aïllant.

L’exposició a l’amiant pot provocar diverses malalties greus, inclòs el càncer. Per això, si teniu dipòsits d’uralita o tancs que contenen amiant, és important que sapigueu que la millor manera d’eliminar-los de forma segura és a través d’una empresa especialitzada a gestionar i eliminar els dipòsits d’uralita i les cisternes que contenen amiant.

Com saber si el teu dipòsit o tanc d'aigua té amiant?

Si sospites que els teus tancs o dipòsits d’uralita contenen amiant, el primer pas és inspeccionar el material de manera ocular sense tocar-lo.

L’uralita amb amiant es pot identificar de diverses maneres:

  1. En primer lloc, has de buscar l’etiqueta NT (acrònim de Nova Tecnologia) al dipòsit d’uralita, que és una indicació que les fibres amb què es va fabricar el fibrociment són modernes i no contenen amiant.
  2. En segon lloc, si no trobes la identificació NT i saps que el dipòsit d’uralita és antic, hi ha la possibilitat real que el tanc sigui tòxic i contingui amiant. Esbrina quan van ser instal·lats els tancs d’aigua i qui ho va fer.
  3. En tercer lloc, si no estàs segur de quan van ser instal·lats els tancs, no trobes la denominació NT per enlloc i no pots determinar l’origen dels tancs, el millor és que contactis amb una empresa especialitzada en retirada d’amiant.

Desmuntem els dipòsits i tancs

Retirem tot tipus de dipòsits d'uralita o fibrociment que continguin amiant, fins i tot aquells situats a llocs de difícil accés

Eliminem els dipòsits

Com que estem certificats pel Gencat, podem retirar i eliminar uralita i fibrociment de forma 100% legal i sense problemes.

Instal·lem noves cisternes/tancs

El nostre equip es pot encarregar de dissenyar i instal·lar nous dipòsits de PVC, fibrociment sense amiant o del tipus que vostè vulgui.

0
Contacta per telèfon o envia'ns un email
0
Envia'ns algunes fotos dels tancs i dipòsits
0
Avaluem els treballs en com a màxim 72 h
0
Retirem i eliminem els dipòsits contaminats

Passos que seguim per retirar dipòsits d'uralita o de fibrociment amb amiant

#1 Avaluació dels treballs

El primer pas és identificar la quantitat i els tipus de dipòsits d’uralita a retirar, per poder saber:

  • Quantitats totals a retirar
  • Accessos disponibles per arribar fins al material
  • Localització exacta (patis, façanes, teulades…)

La quantitat de material i la seva localització determinarà la dificultat dels treballs.

#2 Retirada dels dipòsits

El pas següent és preparar la zona per a la retirada. En el cas de dipòsits situats a teulades, l’operativa més comuna és accedir als dipòsits mitjançant una grua o un camió amb grua HIAB.

D’aquesta manera, l’equip de RetiradaAmiant.cat procedirà a retirar de manera segura els dipòsits d’uralita que contenen amiant sense trencar-los ni generar cap mena de pols, i per tant sense alliberar amiant a l’aire.

#3 Transport dels residus

El material s’embolica i s’etiqueta de manera que quedi perfectament identificat i un dels nostres vehicles el transporta fins al punt d’eliminació corresponent.

Només empreses certificades com la nostra poden accedir als abocadors on s’elimina l’amiant, per això és estrictament necessari fer-ne la retirada a través d’un professional.

#4 Eliminació i substitució

Podem encarregar-nos d’instal·lar nous tancs d’aigua a l’edifici, que poden ser de fibrociment sense amiant, PVC o material que prefereixis.

En cas de comptar amb una subvenció per retirar amiant, és habitual que alguns clients també optin per una petita reforma per millorar l’eficiència energètica de la casa.

Recorda que treballem a tot Catalunya:

Tens un dipòsit d'uralita com els de les fotos?

Ens en podem encarregar.

Disposem de l’experiència, els recursos, l’equip i la maquinària necessàries per retirar qualsevol tipus de dipòsit d’uralita

Les nostres certificacions per retirar amiant

RetiradaAmiant.cat compta amb totes les certificacions necessàries per poder dur a terme projectes de retirada complint la legalitat i la normativa, emeses per la Generalitat de Catalunya:
  • Empresa inscrita al RERA
  • Codi 01/AG/15
  • Codi P-61538.1
  • Codi T-5233
logotip rera amiant català
Estem certificats al RERA

Preguntes freqüents
sobre el nostre servei de retirada de dipòsits d'uralita

El preu és variable, ja que depèn de les dificultats per poder accedir-hi amb grua, l’estat del dipòsit (si està molt envellit) i la quantitat de material. No dubtis a contactar amb nosaltres per informar-te sense compromís.

Com hem dit a la introducció, si té les sigles de NT (acrònim de Nova Tecnologia) no conté amiant. En cas de no disposar d’aquestes sigles i de ser un dipòsit molt vell, hi ha moltes possibilitats que contingui amiant.

Sí. La llei mitjançant el RD 396/2006 obliga que tota aquella uralita o fibrociment que hagi arribat al final de la seva vida útil, sigui retirada seguint la normativa, incloent-hi els dipòsits.