Retirar uralita gratis

És possible retirar uralita gratis si t'aculls a les subvencions que otorga la Generalitat de Catalunya. En aquest post t'ho expliquem.

A la web de RetiradaAmiant.cat segurament hagis vist la pàgina de subvencions per retirar amiant i hagis pensat que en efecte és possible retirar uralita gratis.

Doncs així és: sí es pot retirar uralita gratis, però per a que el servei sigui totalment gratuït (és decisió de la Generalitat subvencionar o no un projecte) s’han de seguir uns passos que marca la llei i a més algunes altres recomanacions.

En aquest post t’explicarem com es gestiona una subvenció i com fer-ho tot de forma correcta per a aconseguir poder retirar el teu amiant o teulada d’uralita gratis.


Passos per a retirar uralita gratis

Vols que la teva retirada d’amiant per part d’un professional et surti gratis?

Per a que una retirada d’amiant o uralita sigui gratuita s’han de complir certes condicions. A més, s’ha de tenir en compte que sol·licitar una subvenció per a retirar amiant no vol dir que aquesta subvenció ens sigui automàticament otorgada, sobre tot podem perdre números si no treballem bé la part de projecte i reforma d’instal·lacions.

Anem a veure de quines condicions es tracta, els passos a seguir i les recomanacions per a que una retirada d’uralita sigui subvencionada i gratuita al client.

Que la construcció es trobi a Catalunya

Actualment, la Generalitat de Catalunya és l’única administració de l’estat espanyol que subvenciona el 100% del cost de les retirades d’uralita i amiant a clients, empreses, organitzacions i comunitats de veïns.

logo gencat

Per això, per a que una retirada d’amiant acabi siguent totalment gratuïta, la construcció o edifici que es pretén descontaminar ha de trobar-se en territori català.

S’ha obert de nou convocatòria de subvencions per retirar amiant gratis,

per informació sobre la campanya 2023 i més, visita la nostra pàgina:

Algunes altres comunitats autònomes i també el govern central donen ajudes per a retirar amiant, però o bé no subvencionen el total del cost o bé només donen uns màxims de quantitats concretes.

Alguns exemples de subvencions d’amiant arreu de l’estat espanyol són:

 • Generalitat de Catalunya
  • 100% del cost incloent impostos en el cas de particulars (font)
 • Plan Estatal de Vivienda 2018-2021 (RD 106/2018)
  • Fins a un màxim del 40% del cost
  • Fins a un màxim de 1.000€ per vivenda
  • Fins a un màxim de 12.000€ per edifici
 • Junta de Andalucía
  • Fins un màxim del 65% del cost o 13.000€ (font)
 • País Vasc (ajuntament de San Sebastián)
  • L’ajuntament subvenciona el 50% del cost o fins a 500€ (font)
 • Xunta de Galícia
  • La retirada s’ha d’efectuar dins un pla de millora energètica (font)

Com veus, per a que la teva retirada d’uralita et surti gratis, ha de ser un edifici que es trobi en territori català.

RetiradaAmiant.cat

Que la retirada l’efectuï una empresa certificada

En el cas de que el teu edifici es trobi a Catalunya, llavors estàs d’enhorabona: la Generalitat a través de l’Agència de Residus de Catalunya et pot finançar el cost total de la retirada del teu amiant (el 100%) sempre que la retirada l’efectuï una empresa certificada.

Dit d’una altra manera: hauràs de comptar amb una empresa certificada i registrada al RERA per a poder presentar una sol·licitud de subvenció per a poder retirar el teu amiant i uralita gratis. RetiradaAmiant.cat pot ser l’empresa de retirada d’amiant que et pot tramitar la subvenció i la retirada.

logo rera
Estem certificats al RERA

Dissenyar un pla de treball complet

L’empresa a càrrec de la retirada haurà de dissenyar un projecte complet i professional

A l’hora d’optar a ser escollit per la subvenció l’empresa encarregada de la tramitació dels treballs haurà de redactar un informe on s’expliquin i es detallin les característiques del projecte, volum de residus a retirar, treballadors encarregats de les tasques de descontaminació, localització, tipologia d’edifici, tipus de residu (teulada, dipòsit, aïllaments)…

Aquest informe de projecte és el que més endavant s’haurà d’incloure a la sol·licitud de subvenció que es presenti. Per aquesta raó és obligatori que la redacció de l’informe l’efectuï una empresa especialitzada que compti amb un equip d’enginyers i arquitectes que pugin detallar el projecte de forma correcta.

Molt recomanable: reformar pensant en l’eficiència energètica

Encara que pot ser que la nostra sol·licitud sigui aprobada encara que no presentem riscos o justifiquem en excés les raons per les que mereixem la subvenció, és molt recomanable justificar que demanem una subvenció per una raó de pes. L’equip tècnic encarregat d’evaluar les sol·licitus tindrà més en compte aquelles que presentin raons justificades i demostrin voler realitzar un esforç per a millorar el seu edifici.

Presenta un projecte de reforma professional i ben redactat

Per això, dins el projecte de retirada d’amiant és molt recomanable que la retirada s’efectuï per a millorar l’edifici, com per exemple:

 1. La construcció és de tipus residencial
 2. Volem fer una reforma a l’edifici o vivienda
 3. La reforma busca una millora de l’eficiència energètica o habitabilitat:
  • Volem canviar i millorar finestres i accessos
  • Volem instal·lar plaques solars a la teulada un cop descontaminada
  • Volem instal·lar una bomba de calor a l’edifici per a baixar el consum elèctric

Si esculls realitzar la retirada de la teva uralita i la reforma posterior de l’edifici amb RetiradaAmiant.cat, nosaltres ens podem encarregar de tot: gestió de la retirada, gestió de la subvenció (amb la redacció del projecte inclòs) i la posterior reforma de la vivienda o edifici de cara a millorar la seva eficiència i habitabilitat. Amb un projecte complet i detallat com el que et redactarem nosaltres l’aprovació de la teva subvenció està assegurada.

RetiradaAmiant.cat

RetiradaAmiant.cat forma part de l’empresa constructora Construo-Co, i per tant disposem d’un equip d’arquitectes, enginyers i aparelladors que es poden encarregar de reparar la coberta o teulat de casa i també de la teva reforma integral de la vivenda. Pots estar segur que el projecte s’adaptarà al que necessites.

Presentar la sol·licitud a temps

Per acabar, l’últim punt, però no menys important és el de presentar la sol·licitud dins el plaç establert per llei. En el cas de la darrera convocatòria d’ajuts per retirar amiant i uralita la Generalitat de Catalunya va establir com a dia màxim per a presentar les sol·licituds el dia 31 de Desembre de 2021.

La propera convocatòria del Gencat s’obrirà al voltant del mes de Juny del 2022, però encara no hi ha data concreta.


Nosaltres ens podem encarregar de tot

Si vols poder optar a una retirada gratuita de la teva uralita ja has vist els passos a seguir, però t’ho resumim aquí:

 • La vivenda o edifici ha d’estar a Catalunya
 • La retirada l’haurà de fer una empresa certificada (com nosaltres)
 • S’haurà de redactar un projecte professional que detalli els treballs
 • És molt recomanable fer una reforma de la vivienda que justifiqui que mereixem la subvenció

Retira la teva uralita gratis gràcies a les subvencions del Gencat. Contacta amb nosaltres sense compromís.


Preguntes freqüents sobre les retirades d’uralita gratuïtes

Què vol dir que es pot retirar uralita gratis?

Vol dir que la Generalitat de Catalunya dona subvencions per a retirar uralita, amiant i fibrociment d’habitatges i edificis. El projecte pot sortir gratis perquè es finança el 100% del cost.

Què es pot fer per assegurar que em donen la subvenció?

És molt recomanable demanar la subvenció sempre que realitzem millores en el nostre edifici a nivell energètic i de sostenibilitat.

Qui tramita les subvencions per retirar uralita gratis?

Podem tramitar les subvencions per tu nosaltres mateixos. L’organisme responsable d’estudiar les sol·licituds és l’Agència Catalana de Residus.


Ressenyes de clients

Els següents clients ja han treballat amb nosaltres:

Molt satisfets amb la feina i l’equip. Després de retirar la uralita contaminada, ens van instal·lar una coberta totalment nova, amb la redacció del projecte i tràmits de la subvenció inclosos. 100% recomanable.

⭐⭐⭐⭐⭐

Jordi Ginesté, empresari

En Xevi i el seu equip van retirar la coberta d’uralita de la granja en un parell de dies, seguint el que marca la normativa i amb la feina subvencionada. Molt contents amb la feina.

⭐⭐⭐⭐⭐

Carles Roviró, empresari

Comparteix aquest post:

Últims 5 posts

Serveis

Retira el teu amiant

Estem certificats

Estem certificats per a retirar, transportar i eliminar amiant des de l’any 2015. 

logotip rera amiant català